University of Texas at Austin

EE445L (Embedded Design Lab), CC

EE438K (Analog Electronics), EE334+EE336

EE362K (Automatic Control), EE352

AST301 (Intro to Astronomy), Phys205 (CC)

İngilizce ve Boğaziçi’deki sisteme benzerdi.

Office hours bizdekinin aksine sıkça kullanılan bir konsept. Hocalar çok yardımcı ve undergraduate researchü destekliyorlar. Fakat ben UT Austin’de böyle bir şey yapmadım.

Aynı bölgede değil fakat Amerika’da staj yaptım. Başka bir üniversitenin hocasıyla anlaşıp 2 ay research yaptım.

Co-op sistemi ucuz ve güzel, ayda 850 dolar gibi bir miktara tek kişilik odada kaldım. Sağlık sigortası tüm dönem için 1100 dolar gibi bir miktardı. Bunun dışında ulaşım ücretsiz şehir içinde ve yemek yerleri Amerika’daki diğer yerlere göre biraz daha ucuz.

Barton Creek’te kayaking ve paddleboarding, Mozart’s Cafe’de gün batımı, 6. Sokak barları

Şehir çok canlı ve nispeten ucuz. Food trucklar var her tarafta, her kültürden güzel yemeklere erişilebiliyor. Çok kısa bir süre kış oldu, sonra çok hızlı ısındı. Mayıs’ta 38 dereceleri gördüm fakat genel olarak güzeldi hava.

Gezebildiğiniz/Gezilebilecek bölgeler

San Antonio, Houston ziyaret edilebilir.  Hamilton Pool Reserve de rezervasyonla gidilen güzel bir doğal havuz, yol 45 dk – 1 saat sürüyor.

International öğrenci miktarı çoktu, sorun olmadı.

Özellikle co-op bünyesinde güzel partiler oluyor. 6. Caddede de her zaman eğlence mevcut.

Evet, çok memnunum.

Spring doğru dönem sanırım. Sonrasında staj ayarlamak çok mantıklı.

Okulum uzamıyor fakat önceden üstten dersler almıştım.

meliksah_cakir

Melikşah Çakır

Mezun

2016/2017 Spring

ECE360C (CMPE250(CC)), EE325(EE363), EE445L(Departmental Elective), GEO347D (CC), EE362K(EE352 à çok eşleşmiyordu, EE453 derslerini de barındırıyordu.)

İngilizce. Farklı ülkelerden hocalar olsa da anlaşılırdı.

Hocalarımdan memnundum, Office Hourlarını değerlendirebilirsiniz. Mutlaka yardımcı olmaya çalışırlar. Akademik çalışmalara katılmadım.

Konaklama (Fatura + Aidat): 600$ x 6 (Arkadaşımla beraber 1 senelik kontrat yapmıştık, o ilk dönem kaldı, ben 2. dönem).

Sağlık Sigortası: 1000$

Yeme-içme: 300$ x 5

Seyahat: 600$ (Uçak bileti, araba kiralama, konaklama)

Diğer: 1500- 2000$ (Vize, pasaport, yeni kıyafet ve eşyalar…)

Uçak bileti (Başarı bursundan dolayı okul karşılamıştı)

Amerika’nın aksine bir yemek kültürüne sahipti. Meksika’ya yakın olduğu için çok fazla Meksika yemeği vardı. Meşhur yemek yerlerine mutlaka gidilmeli, hepsi çok güzel. South Congress kısmı çok tatlıydı. Hediyelik eşya dükkanları, country music eşliğinde dans edilen kahveciler, meşhur dondurmacılar, local ürünlerin satıldığı dükkanlar (kovboy şapkası, çizmesi…) bu caddeyi eğlenceli kılıyordu. 6. Cadde tam bir eğlence caddesi. Barlara girmek ücretsiz(çoğunda). Yine çoğunda canlı müzik var.

Şehir içi ulaşım öğrenciye ücretsizdi. Çok pahalı bir şehir değil. Austin’deki insanlar 3 mevsim yaz, 1 mevsim kış yaşadıklarını söylüyorlardı, kesinlikle katılıyorum. Başka ülkelere uçak biletleri biraz pahalıydı. Houston’dan gidiş daha ucuz oluyor. (Bizdeki İstanbul ve Ankara, onlardaki Houston ve Austin. Bu karşılaştırma sadece ve sadece havalimanını göz önünde bulundurarak yapılmıştır.)

Gezebildiğiniz/Gezilebilecek bölgeler

Austin’de South Congress, 6. Cadde, Barton Springs, Parlamento Binası… Bunun dışında Dallas, Houston ve San Antonio yakın yerler. Araba kiralanıp gidilebilir. İmkânınız varsa Las Vegas is a must.

Herhangi bir problem yaşamadım. Hepsi cana yakındı. İyi arkadaşlarım oldu.

Coop’ta kalanların partileri hiç eksik olmuyordu. Takılmaca ortamı aramanıza pek gerek yok, çoğu yer öyle gibi. 6.sokaktaki partiler de gayet güzel.

Memnunum, Gittiğim en güzel şehirlerden biri diyebilirim.

Fall’da gitsem daha iyi olabilirdi, Spring’te çoğu ders açılmıyordu, genelde seçmeli ders aldım. Gerçi bu da Spring’i seçmek için bir neden olabilir, Okulda alamayacağım seçmelileri burada aldım. Akademik çalışmalara katılabilirdim belki.

Olmadı.

Austin çok yaşanılası bir şehir. Şehir gerçekten güzel ve okulun imkanları oldukça çok. Bol bol gezin.